07.02. 20:30
Così fan tutte

operabeavató
a Katona József Színház előadása

A Katona József Színház Operabeavató című, nagysikerű sorozatának eredménye ez az előadás: több hónap alatt a közönséggel közösen elemezték végig hangról hangra, jelenetről jelenetre ezt a remekművet.

07.03. 20:30
HERNÁDI PONT

Az est közreműködője Heilig Gábor és zenekara

“Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind ami vagyok. És már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz. Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól!
Szerintem szórakozni fognak. Én is szórakoztam, amíg kigondoltam. Woody Allen mondta: “Nem félek a haláltól, csak nem szeretnék ott lenni amikor megtörténik”. De mint tudjuk, jöhet egy pont…”
Hernádi Judit

07.06. 20:30
Péterffy-Novák Éva: Egyasszony

Előadja: Tenki Réka
a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda előadása

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

07.08. 20:30
Willy Russell: Shirley Valentine
konyhai komédia

Előadja: Vándor Éva

A életúnt háziasszony, aki úgy dönt, mindent hátrahagyva elindul Görögországba egy társas utazásra… lesz, ami lesz!

07.03. 18:00
JÁNOS VITÉZ

az Apró Színház előadása

zenés, táncos előadás gyerekeknek és felnőtteknek

Az Apró Színház a magyar táncos és zenés hagyományokból merítve, népszokásaink, rítusaink színházi nyelvként való használatával mutatja be Kukorica Jancsi történetét.

07.01. 20:30
M/Ámor, vagy amit akartok

zenés vígnépszínművelet
a Terminál Workhouse és a Manna közös előadása

Shakespeare Szentivánéji álma egy magyar falusi környezetbe ágyazva. A tündérek lakta erdőt falusi kocsmára, Puck varázsnedűjét pedig egy jófajta kisüsti pálinkára cseréljük… Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes?

07.04. 20:30
Göncz László: Olvadó jégcsapok

életképek
a Bánffy Társulat előadása

„Olyanok vagyunk, mint a jégcsapok, amelyek az első olvadás után a háztetőről a föld felé merednek. Lassan elfogynak, vagy a földre hullnak és elolvadnak. Akárcsak mi. Néha jön egy-két hidegebb nap, akkor valamennyire megszilárdulnak és az ablakon keresztül az ember erősnek, félelmetesnek látja őket… de ez csak a látszat. Az első déli szellő már elbánik velük. Létrejöttünk pillanatában olvadásra ítéltettek. Velünk is így van. Mi is lassan fogyunk… olvadunk… aztán egyszer csak teljesen beolvadunk…”

07.05. 20:30
Vinnai Andrásné: A szerelem zsoldosai

Vinnai András
A Dumaszínház és a FÜGE közös előadása

“A rossz párkapcsolat olyan, mint egy nem működő hasonlat… Vagy… mint egy pizza. Kerülhet rá akármilyen különlegesség: articsóka, polip, rukkola, attól még lapos marad. Tartalmas párkapcsolatról akkor beszélünk, amikor a pizza gömb alakú.”

07.10. 16:30
TÖKVÁROS

interaktív, élőzenés mesejáték
a Gardrób Művészeti Csoport előadása

Lebilincselő, vidám történet a türelemről, az önzetlenségről és a szeretetről. Az interaktív előadás során élőzene, daltanulás, izgalmakkal teli kalandok és varázslatos figurák várják az 5 és 10 év közötti gyerekeket és szüleiket.

07.07. 20:30
Mary és Max

A történetet Adam Elliot gyurmafilmje nyomán átdolgozta: Valcz Péter
a Behtlen Téri Színház, a Manna és a Tünet Együttes közös előadása – Találkozások sorozat

Marynek (8) nincsenek barátai. Kaki színű anyajegye és iszákos anyja viszont van. Egy nap találomra felüti a telefonkönyvet és levelet ír Amerikába. A levél épp Maxet (44), egy zárkózott, különc, New York-i férfit talál meg, aki előbb pánikrohamot kap, majd végül válaszol…