2018. július 1. 20:30

Erich Emmanuel Schmitt:
Rejtélyes viszonyok

krimi

A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója

Abel Znorko: Hirtling István
Erik Larsen: Lábodi Ádám

Rendezte: Kolos István

Lövések dördülnek egy eldugott norvég szigeten, ahol a Nobel-díjas író Abel Znorko a világtól elvonultan él. A zseni magányát Erik Larsen kisvárosi újságíró zavarja meg, akinek az író hosszú évek óta először, valamiért mégis hajlandó interjút adni. De hamarosan kiderül, hogy ez a riporter nem elégszik meg a közhelyes válaszokkal. Larsen, újságíróktól szokatlan elszántsággal igyekszik kideríteni, ki az a titokzatos H. M., akinek Znorko a „Be nem vallott szerelem” című regényét ajánlotta… A szokványos kérdésekkel és okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról.

2018. július 2. 20:30

Kortalan kortárs – EXTÁZIS
Szépirodalmi performasz két részben meglepetés vendéggel

A Manna és a Független Színművészetért Alapítvány előadása

Játsszák: Herczeg Adrienn, Járó Zsuzsa

Beszélgetőtárs: Szily Nóra

Három színésznő ötletéből született előadássorozat, melynek során olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így „terítékre”. Esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek a deszkákra, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek. A mai est hívószava az „extázis”.

Az első felvonásban kortárs művek feldolgozását. A második felvonásban Szily Nóra kérdezi az aznapi témáról és sok minden másról a három színésznőt és egy meghívott vendéget.

2018. július 3. 20:30

Billy van Zandt – Jane Milmore:
Bocs, félrement!      

vígjáték

az Orlai Produkció előadása

Richard: Schruff Milán
Stephanie: Kovács Patrícia
Peg: Járó Zsuzsa
George: Mészáros Máté
Wanda: Herczeg Adrienn

Jelmez: Fekete Györgyi
Díszlet: Khell Zsolt
Világítás: Szondi György
Rendező munkatársa: Skrabán Judit
Fordította: Zöldi Gergely
Producer: Orlai Tibor

Rendező: Paczolay Béla

Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva.

Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket – aztán egy napon kap saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda? Itt valami visszavonhatatlanul félrement.

A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e-mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét.

2018. július 4. 20:30

Isten hozott a Majomházban!

sci-fi játék egy részben

Kurt Vonnegut azonos című novellája alapján
Göncz Árpád fordítása nyomán

a Terminal Workhouse előadása

Pete Crocker, nyomozó: Hajmási Dávid
Mary Kraft, Kisasszony: Gerlits Réka
Idős férfi: Horváth Károly
Billy a költő: Molnár Gusztáv

Produkciós asszisztens: Kovács Zsuzsanna
Dramaturg: Dancsecs Ildikó

Rendező: Domötör Tamás

„Amíg létezik alacsonyabb osztály, benne vagyok, amíg létezik bűnöző osztály, a része vagyok, amíg egy lélek börtönben van, nem vagyok szabad.” – Eugene V. Debs

Valahol a jövőben járunk. De minden a múltban kezdődött, amikor a nemzeti kormányok születésserkentő propagandája olyan jól sikerült, hogy a Föld koordinálhatatlanul túlnépesedett és képtelenné vált fenntartani az addigi rendszert. A megalakult Világkormány új intézkedéseket vezetett be: a mindenki számára kötelező Erkölcsi Születésszabályozást, és az Önkéntes Öngyilkos-szalonok intézményét. Az új rendszer az emberiség egészének érdekeit nézi. Az új rendszer működik. Az új rendszerben mindenki elégedett. Vagy mégsem…

2018. július 5. 17:00

Boribon muzsikál

koncert

Mórocz Adrienn-ének
Kisvári Bence-ütőhangszerek
Hodován Edit-billentyűs hangszerek
Gajdos András-gitár
Róth Gergely-basszusgitár

A gyerekek találkozhatnak Annipannival (Mórocz Adrienn) és játékmackójával, Boribonnal, akik együtt énekelve mesélik el kalandjaikat.

A “Boribon muzsikál”  koncerten elhangzó vidám dalok szövegét Marék Veronika írta – a népszerű Kockásfülű nyúl megihletője és Boribon mesekönyvsorozat alkotója -, zenéjüket Tallér Zsófia zeneszerző szerezte.
A Boribon muzsikál című lemez 2010-ben megkapta az év gyereklemezéért járó Fonogram díjat.

2018. július 5. 21:00

Loveshake
szerelemturmix sok zenével

Játsszák:
Rezes Judit, Szabó Győző

Zongora, harmonika: Wagner-Puskás Péter
Dob, ütőhangszerek: Urbán Marcell/Kovács Norbert
Basszusgitár: Miskolczi Márk

Dramaturg: Enyedi Éva
Dalszöveg: Máthé Zsolt
Zenei vezető: Wagner-Puskás Péter
Koreográfus: Kurucz Sándor, Lehoczky György
Asztali zene: Sáry László

Világítás: Pető József

Jelmez-asszisztens: Tóth Hajni
Produkciós asszisztens: Gerlóczi Judit
Producer: Kövesd Zsuzsa, Rezes Judit, Szabó Győző

LOVESHAKE – egy kapcsolat sokféleségét, “rázkódtatásait”, az érzelmek folytonos kavarodását jelentheti. Színesen. Szagosan. Édesen. Kis adagban. Nagy adagban. Menüben.

A formabontó darab egyfajta párkapcsolati játék, melyben az előadók közismert dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be egy kapcsolat ívét, annak csodáit és nehézségeit. Történeteik saját történetek, megélt, igazi állomások. Az előadás ezért személyes érintettséggel, őszintén és kendőzetlenül mesél. Kerüli azonban a dokumentarista realitást, így a valóság és fikció keserédes keveréke jelenik majd meg a színpadon. Bár a feldolgozott történetek eredetiek és egyediek, mégis mindenki számára ismerősek lehetnek. Az alkotók egyszerre vicces és szívszorító estével várják az érdeklődőket.

2018. július 6. 20:30
Shakespeare: Othello

Németh Ákos új fordításában
Felolvasó színház

Othello – XXXX
Brabantio, Herceg, I. Országgyűlési képviselő – Tóth József Imre, Jászai-díjas
Jago – Szanitter Dávid
Rodrigo, Tengerész, Lodovico – Tóth János Gergely
Cassio, Montano, Hírnök – Nizsai Dániel
Desdemona,  I. Úr – Nagy Katica
Emilia – Nagy Enikő
Bianca, II. Úr, II. Országgyűlési képviselő – Gáspár Anna

Rendező: Németh Ákos
József Attila-díjas

Az Othelloról nehéz újat mondani, vagy lehet mégis? Kísérletet teszünk, hogy az ismert történet új dimenzióit villantsuk fel, a legkevésbé sem megszokott módon, ezúttal felolvasószínházi formában.

Shakespeare darabját Németh Ákos új fordításában ismerhetik meg, aki rendezi is az estet. Az új szöveg – miközben igyekszik nem elveszíteni a szerző nyelvének rabul ejtő líraiságát – közelíteni szeretne napjaink nyelvi megnyilvánulásaihoz, legyenek azok olykor bármilyen kevéssé emelkedettek is.

2018. július 7. 18:00

Markó Róbert:
Vitéz László menyecskét keres

bábjáték gyerekeknek

Játssza: Barna Zsombor

László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: elérkezett az idő, hogy feleséget találjon magának. Ám ez feladat nem is olyan egyszerű, mint azt ő elsőre gondolta. Útközben találkozik kapucni ficni-fecni-pacni urasággal; egy aranyos, kedves, jámbor természtű kiscsukával (vagy kiskutyával?); egy cumis képű paradicsompofával és nem várt nehézségekbe ütközik.

Ajánljuk minden gyereknek és gyermeklelkű felnőttnek, aki szeret mulatni. Vitéz László történetekből kiindulva, a hagyományokhoz hűen, de mégis új megközelítésben láthatják a híres, palacsintasütős, vörös sipkás kispajtást.

2018. július 7. 20:30

Aukció
kortárs táncelőadás

A GK Társulat előadása

Előadja: Gergye Krisztián

Az AUKCIÓ című előadás Gergye Krisztián díjnyertes mono táncprodukciója.

Az AUKCIÓ egy olyan, önmagában is érvényes, táncként és színházi jelenlétként is értelmezhető fizikai tevékenységet helyez a figyelem középpontjába, amelynek további, végső célja egy képzőművészeti alkotás megvalósítása, ami élő képzőművészeti gesztussorként értelmezi a színpadi cselekményt. Az előadás során keletkező képzőművészeti alkotást az előadás során egy aukció keretében „kiállításra“ és „eladásra“ bocsátjuk. Az aukció tétjét az adja, hogy azokat a késznek kikiáltott képeket, amelyek nem találnak gazdára, azonnal megsemmisítjük.

2018. július 8. 20:30

Pataki Éva:

Nőkből is megárt…

színházi élet-duett
A Bethlen Téri Színház és a Manna közös előadása

Előadják: Tordai Teri és Horváth Lili

Jelmez: Horváth Kata
Díszlet: Fekete Györgyi
Sound design: Igaz Balázs
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Mentor: Mészáros Márta
Rendező: Cseh Judit

Játssza: Barna Zsombor

„Egy anya-lánya történet arról, hogy hogyan lesz a szülőből nagyszülő és a gyermekből édesanya. Hogy mi történik velünk, ha egyszer csak arra ébredünk, hogy a társadalom szemében megöregedtünk, de belül nem így érezzük? Pataki Éva szavait idézve: “(…) az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az “én”, ami szabadon kószál a testtől függetlenül.”

Ebből az előadásból megtanulhatjuk, hogy merjük kimondani, ha valami már elmúlt; ne féljünk találkozni új helyzetekkel… és hogy az életben az egyik legfontosabb dolog a humor.”

(Cseh Judit – rendező)